Slovensko na ceste do Maastrichtu. 2 - Mihalik, Jozef
Obavy zo spustenia ekonomickej opony v spolupráci Západ-Východ. Hospodárska únosnosť pripojenia krajín pokročilých v transformácii k Európskej únii. Kroky v legislatívnej, politickej, ekonomickej a sociálnej oblasti pri spracovaní stratégie začlenenia SR do EÚ. Úsilie o vytváranie nového ekonomického poriadku vo vzťahu Západu s rozvojovými krajinami. Protekcionizmus EÚ. Úlohy SR v súvislosti s plnením asociačnej dohody.