Ochrana autorského diela Pojmy sú vymedzené autorským zákonom - Vyparina, S.
Pojem autorské dielo. Ochrana autorského diela. Druhy autorských diel. Autorský zákon č.35/1965 Zb. v znení neskorších zákonov. Osobitné druhy autorských diel. Spracovanie a preklad diel. Súborné diela. Spojené diela. Dielo spoluautorov. Uverejnenie diela. Vydanie diela.