Manažér a firma sú spojené nádoby Príprava a rast manažéra úzko súvisí s rozvojom organizácie - Luptáková, O.
Význam úlohy manažéra pri výbere najvhodnejších metód, ktorými sa presadzujú strategické ciele. Príprava manažérov. Uplatňovanie vedeckých princípov riadenia vo firmách. Hľadanie zodpovedajúcich organizačných foriem, pre úspešný rozvoj podniku. Test manažérskych spôsobilostí.