Železnica - neodmysliteľná súčasť európskeho dopravného systému - Gazda, J.
Hospodársky vývoj a dopravná politika v Európe. Moderná infraštruktúra pre medzinárodnú dopravu neznamená viac infraštruktúry. Medzinárodné prepojenie európskych krajín prostredníctvom železničnej osobnej a nákladnej dopravy. Rast jej kvality a kvantity. Technológia železníc v 21. storočí.