Možnosti vybudovania siete vodných ciest na Slovensku a ich napojenie na Dunaj - Rusnáková, Ľ.
Perspektíva rozvoja siete vodných ciest v Európe. Základné podmienky budovania siete vodných ciest na Slovensku a ich charakteristika. Technické riešenie splavňovania tokov: Morava, Malý Dunaj, Váh, Nitra, Hron, Ipeľ. Možnosti plavebného spojenia Bratislavy a Košíc.