S Východom, Západom - aj s Vietnamom Výrobná orientácia na perspektívne trhy v popredí - Reich, C.
Oživenie výroby v Slovenských lodeniciach Komárno. Objednávky zo zahraničia, výroba lodí, odberatelia v západných krajinách predovšetkým v Nemecku. Konkurencieschopnosť lodí z Komárna na celom svete. Kontrakty s Ruskom a Nemeckom. Prenikanie na ázijské trhy, plánovanie spoločného podniku s lodenicami vo Vietname. Počet lodí predaných Slovenskými lodenicami v rokoch 1992-1995.