Ke včasnosti a dochvilnosti účetnictví - Schiffer, V.
Zmeny obsahového a formálneho chápania účtovníctva od 1.1.1992, kedy vstúpil v ČR do platnosti zákon o účtovníctve a od 1.1.1993 - nová účtová osnova. Priestor iniciatíve účtovných jednotiek v oblasti zvýšenia vypovedacej schopnosti ich účtovníctva. Význam uplatňovania zásady včasnosti a dochvíľnosti pri získaní aktuálnych ekonomických informácií pre riadenie účtovnej jednotky. Predpoklady včasnosti a dochvíľnosti účtovníctva cez účtovné obdobie a pri ročných účtovných uzávierkových prácach.