Vnitřní účetní předpisy - Kula, J.
Pokus o systémový prístup umožňujúci vytypovať čiastkové interné predpisy a definovať ich vzájomné vzťahy pre vytvorenie interných účtovných predpisov. Legislatíva upravujúca oblasť účtovníctva. Stručná charakteristika jednotlivých vnútropodnikových smerníc (14) v logickom usporiadaní v súlade so znením českého zákona o účtovníctve a podľa účtových tried (rezervy a prechodné účty aktív a pasív, obeh a preskúšanie dokladov, účtové knihy a ich vedenie, účtová závierka, oceňovanie majetku a záväzkov, opravné položky, odpisy investičného majetku, inventarizácia atď.).