K problematice oprav v účetních písemnostech - Schiffer, V.
Vznik nesprávností účtovníctva (obsah pojmu) v účtových dokladoch, knihách a ostatných písomnostiach. Postup a spôsob opráv v účtových knihách v troch etapách: 1. etapa bežného účtovania do uzavretia účtových kníh, 2. po ich uzavretí k poslednému dňu účtového obdobia a otvorenia nových kníh a 3. etapa po overení účtovej závierky audítorom do budúcej uzávierky.