Bezpečnostnú politiku organizácie a jej počítačového systému určuje manažment - Vyskoč, J.
Úloha manažmentu pri vytváraní bezpečnostnej kultúry podnikového počítačového systému a bezpečnostnej politiky organizácie. Rozhodovanie o investícii do bezpečnosti. Norma Ministerstva obrany USA. Čo ovplyvňuje, popri technických parametroch, bezpečnosť systému. Bezpečnostný audit.