IIASA vstupuje do třetího desetiletí existence
V roku 1992 uplynulo dvadsať rokov od založenia IIASA (International Institute for Applied Systems Analysis), Medzinárodného ústavu pre aplikovanú systémovú analýzu. Hodnotenie činnosti tejto nevládnej medzinárodnej neziskovej výskumnej korporácie za uplynulé obdobie v oblasti vedeckej spolupráce medzi Východom a Západom. Základná orientácia výskumných projektov. Strategické ciele IIASA v oblasti globálnych zmien životného prostredia. Výskumné projekty IIASA na ďalšie obdobie.