Analýza pripravenosti regiónov Slovenska na starnutie obyvateľstva - Kozíková, E.
Pokračovanie trendu starnutia obyvateľstva, príprava regiónov na vytváranie kapacity ústavov dôchodcov rôzneho typu. Ukazovatele vekovej štruktúry obyvateľstva, index staroby. Priemerná hodnota tohto ukazovateľa v roku 1993 je 74 perc., čo znamená, že na 100 obyvateľov predproduktívneho veku pripadá 74 obyvateľov poproduktívneho veku. Ukazovateľ stupňa obyvateľov zaradených medzi invalidov. Podiel zaťaženosti regiónov invaliditou. Ukazovateľ nároku na ústavy dôchodcov.