Netradičná matematika inšpiruje Aktíva podniku netvorí len hodnota hmotného majetku - Jurčo, V.
Hodnotenie aktív pri zmene vlastníckych vzťahov podniku. Významnú položku, ktorá predstavuje aktívum je kolektív podniku. Finančné ohodnotenie ľudských zdrojov v amerických firmách a V. Británii. Zvyšovanie hodnoty ľudského kapitálu školeniami, zvyšovaním kvalifikácie, stážami a p. Prínosy so zavedením praxe ohodnocovania ľudských zdrojov.