Služby hriešne nevyužívané Hľadanie a získavanie nového miesta bez manažéra je najčastejšie stratou času - Polakovič, Ivan
Uplatňovanie personalistiky na Slovensku. Získavanie správnych ľudí na správne funkcie a miesta amatérskym spôsobom pretrváva. Postupné uplatňovanie sa poradenských firiem a personálnych agentúr na Slovensku. Aktivity agentúry Psychoservis, ktorá poskytuje svoje služby v oblasti personálneho poradenstva. Spôsob vyhľadávania pracovníkov prostredníctvom personálnej databanky. Systém zaraďovania záujemcov do databanky. Sprostredkovanie zamestnania. Význam ľudského faktora.