Nezamestnanosť je všade neželané dieťa Sociálna odkázanosť je pre niekoho tragédiou, pre iného výnosnou príležitosťou - Luptáková, O.
Vysoká nezamestnanosť a neefektívne spôsoby jej riešenia na Slovensku. Spôsoby riešenia prechodu medzi školou a zamestnaním v jednotlivých krajinách sveta. Postavenie jednotlivcov na trhu práce. Politika zamestnanosti na Slovensku. Pôsobenie rôznych organizácií na trhu práce. Rozhovor s P. Stanekom a J. Černou, odborníkmi na makroekonomické otázky o niektorých aspektoch nezamestnanosti ako celosvetového problému.