Geografická analýza organizačného postavenia priemyselných prevádzok: príklad východného Slovenska - Székely, Vladimír
Organizačné a prevádzkové postavenie priemyselných prevádzok včlenených do multiprevádzkových a multiregionálnych podnikov. Nová priestorová deľba práce. Na väčšej časti Východoslovenského kraja zanechala výrazné stopy socialistická industrializácia. Nový prvok v priemyselnom systéme - spoločné priemyselné podniky so zahraničnou kapitálovou účasťou. Stanovenie optimálneho variantu prísunu kapitálu zo zahraničia.