Koncepce rozvoje evropských metropolí a regionů Evropské metropole a aglomerace - Hrůza, J.
Medzinárodný seminár vo Viedni v r. 1994 na tému "Inovácia a urbanistický rozvoj". Hlavným predmetom programu bola vzájomná informovanosť o vedeckých programoch v oblasti regionálneho rozvoja a urbanizmu. Aktuálne problémové sféry rozvoja miest a jeho riadenia z hľadiska konkurencie metropolí v Európe - podnety pre rozvojovú politiku a aglomeráciu.