Marginálne územia na Slovensku - história a súčasnosť - Falťan, Ľubomír
Marginálne územia na Slovensku odrážajú jeho existujúcu regionálnu diferenciáciu. Problémy, súvislosti a možnosti rozvoja marginálnych regiónov. Územná lokalizácia marginálnych regiónov. Obsahová špecifikácia marginality v regiónoch.