Naše měnové reformy a odluky - Vencovský, František
Charakteristika pojmov menová reforma a menová odluka. Menové reformy v marci 1919, novembri 1945 a v júni 1953. Rozpad Československa a vznik ČR a SR 1.1.1993 - rozpad spoločnej meny - menová odluka.