Teória menovej politiky. 4 Inflácia a protiinflačná politika - Hlavatá, Irena
Pôvodná Phillipsova krivka - vzťah medzi infláciou a nezamestnanosťou. Obmedzenia jej aplikácie. Interná inflácia a posuny Phillipsovej krivky. Akcelerovaná Phillipsova krivka. Inflácia a prirodzená miera nezamestnanosti. Moderná teória inflácie a protiinflačná politika. Efektívnosť a náklady dezinflačnej politiky. Náklady dezinflácie.