Čakanie na čarodejníkov Menový chaos by sa dal odstrániť návratom k zlatému štandardu - Gálik, P.
Rôzne názory na príčiny poklesu dolára. Príčiny kolísania mien s rôznou mierou veľkosti výkyvu a dĺžky trvania. Súčasná relácia frank-dolár. Iracionálne počínanie a nevypočitateľný vývoj situácie na devízových trhoch. Výhody menového systému založeného na zlate. Chýbajúca porovnávajúca hodnota. Voľba miery inflácie ako náhradné meradlo. Odstránenie zlatého štandardu po prvej svetovej vojne. Návrhy na nový zlatý štandard ako neutrálnu svetovú menu.