Ekonomika 1994: rast je však zatiaľ nestabilný Podiel hrubej tvorby fixného kapitálu na HDP nebezpečne klesá - Sotník, Alexander
Pretrvávajúce negatíva vo vývoji ekonomiky SR (spôsob dosahovania ekonomického rastu, štruktúra HDP, pokles hrubej tvorby fixného kapitálu, zostupná tendencia stavebnej výroby), napriek pozitívam, ktoré dosiahla ekonomika v roku 1994 (vysoký rast HDP, rast produktivity práce, vzostup exportu a i.). Hodnotenie procesu adaptácie a reštrukturalizácie ekonomiky. Chýbajúce perspektívy dlhodobého rastu.