Analýza postupu ekonomickej transformácie v ČSFR a SR - Mikloš, I.
V r. 1990 bol schválený zásadný koncepčný dokument - Scenár ekonomickej reformy. Bol založený na liberalizácii cien, úspornej menovej a rozpočtovej politiky, vnútornej vymeniteľnosi meny a liberalizácii zahraničného obchodu a rýchlej a rozsiahlej privatizácii. Zmena transformačnej stratégie po r. 1992.