Hospodářská úroveň České republiky - Zima, Z.
Historický vývoj postavenia českých zemí v Európe. Závery z minulého vývoja ekonomiky. Hlavný rozpor transformačného obdobia. Faktory dĺžky transformačného obdobia - technicko-organizačné, ekonomické, eticko-motivačné. Výsledky privatizačného procesu. Názory na dĺžku transformačného obdobia. Rezervy urýchlenia transformácie.