Intenzita slovenského poľnohospodárstva v medzinárodnom porovnaní - Lazarčík, J.
Súčasné obdobie charakterizuje spomalenie intenzity výroby poľnohospodárstva a vzhľadom na nákladovosť európskeho poľnohospodárstva stagnuje i jeho intenzifikácia. Extenzívna a intenzívna forma reprodukčného procesu v poľnohospodárstve. Podiel rastlinnej a živočíšnej výroby na Slovensku a v Európe.