Transformace zemědělství a kvalita potravin - Pytel, J.
Vytváranie vhodného ekonomického prostredia trhového hospodárstva je cieľom transformácie ekonomiky. Spomalený a komplikovaný proces transformácie v agrárno-priemyselnej sfére. Transformácia poľnohospodárskych a potravinárskych podnikov. Problematika budovania poľnohospodárskeho družstevníctva. Kvalita potravín, energetická hodnota potravín a výživa. Potraviny ako faktor zdravia obyvateľstva. Codex alimentaris tzv. zákon o potravinách. Zmenené ekonomické podmienky v trhovej ekonomike.