Klasifikácia poistení - Čejková, Viktória
Poisťovaciu činnosť a poistnú politiku v SR uskutočňujú poisťovne a zaisťovne podľa zákona SNR č. 24/1991 Zb. o poisťovníctve, v znení zákona č. 25/1992 Zb. a ďalších úprav zákona. Základná klasifikácia poistení: formy poistenia, poistné odvetvia, poistné druhy, poistné typy. Charakteristika poistných odvetví: poistenie majetku, poistenie zodpovednosti za škody, poistenie osôb.