Starostlivosť o starých a ťažko zdravotne postihnutých občanov. Súčasnosť a perspektívy - Krčková, Zuzana
Úprava životných potrieb starých a ťažko zdravotne postihnutých (ZŤP) občanov v rámci systému sociálneho zabezpečenia. Starostlivosť o zdravotne postihnutých občanov (ZPO), vytváranie podmienok na pokrytie svojich potrieb vlastných zdrojov. Formy poskytovania služieb sociálnej starostlivosti. Systémy sociálneho poistenia, štátnej sociálnej podpory a systém sociálnej pomoci. Riešenie kompenzácie sociálnych dôsledkov zdravotného postihnutia v rámci systému sociálnej pomoci.