Neposlušná Maruška to vedela Polovicu vyrobenej jedlej soli exportujeme - najviac do Maďarska a Slovinska - Matejovič, R.
Pozícia akciovej spoločnosti Solivary Prešov, jediného slovenského výrobcu jedlej a priemyselnej soli na trhoch strednej a východnej Európy. Objem vývozu soli, výrobná kapacita Solivaru. Konkurencia dumpingovými cenami soli zo strany bieloruských dovozcov. Odberatelia soli a ceny na zahraničných trhoch.