Súčasný stav a perspektívy Geografického ústavu SAV - Bezák, A.
Základné informácie o súčasnom stave Geografického ústavu SAV a perspektívy jeho vývoja. Činnosť ústavu od r. 1989 a selektívny pohľad do budúcnosti. Organizačné otázky. Personálne otázky. Vedecký výskum a jeho výsledky. Publikačná a edičná činnosť. Medzinárodná vedecká spolupráca. Vedecká výchova a pedagogická činnosť. Vybavenie ústavu a jeho ďalšie aktivity.