Počátky politické aritmetiky v českých zemích - Závodský, Prokop
Politická aritmetika ako súčasť modernej štatistiky. Dejiny a rozvoj politickej aritmetiky v Európe a v Čechách. Jej podstatou je práca s číselnými údajmi o hromadných javoch.