Slovensko-české vzťahy v priestore a čase súčasnej Európy - Mjartan, I.
Charakteristika slovensko-českých vzťahov v čase a priestore. Vzťah západnej Európy a USA k transformujúcim sa krajinám strednej a východnej Európy. Integračný proces v Európe a jeho vplyv na slovensko-české vzťahy. História, špecifiká a budúci vývoj slovensko-českých vzťahov.