Výživová a potravinová politika SR - Mesík, J.
Potravinová politika SR. Zabezpečenie výživy obyvateľstva z vlastných zdrojov - základné ciele vyspelej spoločnosti. Celkové výdavky domácností a podiel výdavkov na potraviny v domácnostiach Európskej únie. Postup zabezpečenia výživy obyvateľstva v Programovom vyhlásení vlády SR. Úlohy rezortu pôdohospodárstva SR. Situácia v agropotravinárskom priemysle. Predpoklady vývoja úrovne výživy obyvateľstva.