Regionální politika Evropské unie - Pini, W.
Dôvody pre spoločnú regionálnu politiku EÚ. Najdôležitejšie prvky regionálnej politiky EÚ (nástroje, cieľové oblasti, zásady štruktúrneho politického postupu, finančné prostriedky, praktická realizácia). Úspešnosť doterajšej regionálnej politiky. Regionálnopolitické aspekty rozšírenia EÚ do strednej a východnej Európy.