Banky stabilizujú svoje portfoliá nákupom dlhopisov - Preisinger, Dušan
Ekonomika poskytuje priestor pre ďalší nárast bankových aktív. Banky musia znížiť rizikovosť portfolií. Znižovanie podielu úverov na celkových aktívach. Rentabilata komerčnej banky. Tvorba zdrojov na krytie rizík. Štátne dlhopisy.