Stav sbližování bankovního práva České republiky a Evropské unie - Holiš, J.
Európska dohoda a jej vplyv na vývoj českého bankovníctva. Priame investície a nová právna úprava vyplývajúca z asociačnej dohody. Biela kniha o vnútornom obchode - jej základom je zoznam legislatívy podľa jednotlivých odvetví ekonomiky. Pomoc programu PHARE - účasť ČR v podprograme Aproximácia práva. Dosiahnutý stupeň harmonizácie práva.