Měnový kurz a platební bilance. 1 - Jonáš, Jiří
Vývoj menového kurzu a platobnej bilancie v r. 1991-1994 (vývoj obchodnej bilancie, bilancie služieb, kapitálovej bilancie v konvertibilných menách). Menový kurz - určený ponukou a dopytom. Faktory, ktoré ho ovplyvňujú. Faktory ovplyvňujúce ponuku a dopyt po korunách: relatívna konkurencieschopnosť, relatívne tempo hospodárskeho rastu, relatívna preferencia domáceho a dovážaného tovaru, relatívna príťažlivosť z hľadiska investičných príležitostí.