Měnový kurz a platební bilance. 2 - Jonáš, Jiří
Analýza dopytu a ponuky po korunách. Faktory, ktoré ich ovplyvňujú. Analýza dopytu a ponuky po korunách na bežnom a kapitálovom účte platobnej bilancie. Vzťah medzi vývojom previsu dopytu po korunách a cenovou hladinou. Riešenie previsu dopytu po korunách nad ponukou prostredníctvom nominálnej revalvácie či zhodnotení koruny.