Poptávka po penězích a ražebné v období transformace - Hanousek, Jan
Makroekonomický vývoj v ČR v uplynulých štyroch rokoch, priebeh transformácie. Analýza stabilizácie pomeru verejného dlhu a HDP prostredníctvom zvýšených výnosov z ražobného. Pojem ražobného a spôsob, ako sa používa pre financovanie štátneho rozpočtu. Model pre určenie maximálnej výšky ražobného. Odhad funkcie dopytu po peniazoch. Optimálne tempo rastu peňazí vzhľadom k ražobnému.