Nelineární CAPM - Kohout, Pavel
Model CAPM (Capital Asset Pricing Model) - 1. vedecká teória portfóliových investícií. Predpoklady CAPM. Lineárne koncepty hodnotenia - APT (Arbitrage Pricing Theory) a perceptron. Odvodenie nelineárneho CAPM. Neurónové siete ako nelineárna koncepcia hodnotenia. Použitie nelineárnych odhadov koeficientov beta za predpokladu efektívneho trhu. Empirická podpora nelineárneho prístupu hodnotenia.