Ekonomická podstata privatizácie vo verejnom sektore - Nemec, J.
Privatizácia - základný krok v procesoch transformácie našej ekonomiky. Rozbor ekonomických aspektov privatizácie v systéme odvetví verejného sektora. Štátne intervencie a trhová regulácia v podmienkach zlyhania alokačných mechanizmov. Teoretické východiská privatizácie vo verejnom sektore: zmena štátnej produkcie na produkciu v súkromnom sektore, privatizačné opatrenia pri zachovaní verejnej produkcie.