Privatizace jako problém institucionálního evolucionizmu - Mlčoch, L.
Privatizácia - kľúčová inštitucionálna zmena. Množstvo literatúry, v ktorej sa autori pokúšajú využiť poznatky inštitucionálnej ekonómie pre štúdium problému privatizácie v postkomunistických krajinách. Koncepcia privatizácie a historický vývoj inštitúcií v kapitalistických krajinách. Dve koncepcie privatizácie (krátka cesta a dlhá cesta). Dva typy "corporate governance" a český hybrid. Rekombinované vlastníctvo.