Rozbehnutý proces privatizácie sa môže zavęšiť, iba ak štát upustí od zaplatenia ceny - Němec, J.
Dekapitalizácia majetku - zmenšovanie zhodnocovacieho potenciálu kapitálu. Séria devalvácií čs. koruny - začiatok procesu dekapitalizácie. Nerovnováha vyvolaná prvými transformačnými krokmi. Nerovnováha medzi výrobou a spotrebou. Privatizácia - vyostrenie momentálnej potreby zdrojov. Bariéry privatizačného procesu. "Predaj zadarmo".