Turismus jako světový fenomén - Malá, V.
Cestovný ruch ako faktor rozvoja svetového hospodárstva. Cestovný ruch ako faktor rozvoja národných ekonomík. Doterajší vývoj a súčasný stav svetového cestovného ruchu a jeho teritoriálne rozdelenie. Trendy budúceho vývoja medzinárodného cestovného ruchu.