Nosná součást ekonomiky Zahraničný obchod je zdrojem hospodářského růstu a stabilizace
Zahraničný obchod ČR v roku 1994 ako jedna z významných súčastí českej ekonomiky. Podiel zahraničného obchodu na tvorbe hrubého domáceho produktu dosiahol 40 perc. a bol jedným zo zdrojov hospodárskeho rastu a stabilizácie celého hospodárstva. Údaje o obrate zahraničného obchodu Českej republiky. Obchod ČR s hospodársky vyspelými krajinami. (Výňatok z téz k prejavu ministra priemyslu a obchodu V. Dlouhého). Zahraničný obchod ČR v roku 1994 - údaje v tab.