Nová pravidla obchodu. 4 Dohoda o ochranných opatřeních - Jung, Z.
Nariadenie Rady EU (ES) o pasívnom zušľachťovaní textilných a odevných výrobkov. Zákaz opatrení "šedej oblasti" (čl.11)., ktoré predstavujú vážnu hrozbu medzinárodnému obchodnému systému. Oznámenia, konzultácie, dohľad a urovnávanie sporov (čl.12,13,14).