Současné dimenze exportní politiky Aktivity ministra průmyslu a obchodu směřují k evropskému standardu - Peroutka, J.
Stručný prehľad nepriamych nástrojov obchodnej politiky ČR, ktoré sa postupne stávajú jadrom podpory vývozu. Prezentácia v zahraniční. Štátne príspevky na podporu českých vývozcov na propagáciu v zahraničí. Podpora firiem na veľtrhoch a výstavách. Komplexné propagačné akcie. Tlač a publikácie na podporu exportérov. Colné úľavy pri dovoze. Položky exportného tovaru, ktorým sa kompenzuje bezcolný dovoz.