Región a jeho chápanie - Uhrinová, D.
Vymedzenie regiónu ako objektu realizácie regionálnej politiky. Chápanie pojmu región. Charakteristika jednotlivých regiónov. Rozdelenie podľa štruktúry - regióny homogénne a nodálne (uzlové, spádové alebo funkčné). Rozvojové regióny, regióny pólov rastu, regióny osí vývoja a rastu. Členenie podľa obsahu - individuálne alebo typologické. Geografické komplexné alebo integrálne regióny. Administratívne regióny.