Měnové aspekty státního dluhu - Mervart, J.
Vznik štátneho dlhu a jeho riziká. Štátne obligácie ako hlavný nástroj manipulácie so štátnym dlhom. Výnos cenných papierov. Zdroje úverového financovania štátneho rozpočtu. Štruktúra vlastníkov štátnych obligácií (sektor podnikov (korporácií) a domácností, sektor komerčných bánk, poisťovní a peňažných inštitúcií, centrálna banka) - vplyv na vývoj peňažnej zásoby.