Nástin vývoje peněz a měny na našem území do roku 1945. 1 - Půlpánová, S.
Stručný prehľad základných etáp meny na území ČR. Prvé peniaze (keltské dúhovky, denáre, česká hrivna, brakteáty). Zavedenie českého (pražského) groša (Václav II., r. 1300). Rakúsky zlatý - zlatník (Ferdinand I., r. 1561).